Online eğitim; diğer bir deyişle uzaktan eğitim, teknolojinin bize sunmuş olduğu harika imkanlardan biridir. Klasik eğitimden en büyük farkı ise öğretmen ve öğrencinin aynı mekanda bulunmak zorunda olmamasıdır. Online eğitimde mekan, internettir ve hemen hemen hepimizin evine girmiş olan bu teknoloji sayesinde eğitim de çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bize ulaşabilmektedir.
Online Eğitimin Klasik Eğitimden Farkı Nedir?
Klasik eğitimde öğrenciler, eğitmenin bulunduğu mekana (örn. sınıfa, okula veya dershaneye) ulaşmak zorundadır. Çevresel faktörler ve ortamın koşulları her zaman elverişli olmayacağı için, bu durum eğitim için bir engel teşkil edebilir. Online eğitimde ise böyle bir engel söz konusu değildir.
Her yerden ulaşabilme imkanı
Öne çıkan bir diğer fark ise şüphesiz öğrenci sayısıdır. Yürütülen araştırmalar, sınıf mevcudunun az olmasının öğrenmeyi kolaylaştırdığını göstermiştir. Kalabalık sınıflarda meydana gelen gürültü ve dikkat dağıtan diğer tüm unsurlar, bildiğiniz üzere öğrenmeyi olumsuz yönde etkilemektedir. Uzmanlar ideal bir sınıf ortamı için maksimum öğrenci sayısının 18-20 arasında olması gerektiğini söylüyorlar.
Online Eğitim
Klasik Eğitim
Çalışma odanızda kahvenizi alarak yada yatağınızda uzanarak derslere katılmanızı mümkün kılan online eğitim sistemi, şüphesiz klasik eğitime kıyasla derslere odaklanmanızı da önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.
Eğitmenlerin, dersi almak isteyen öğrencilerine ulaşması da teknoloji sayesinde çok daha kolaydır. Klasik eğitimin getirmiş olduğu devam zorunluluğu ve öğrencilerin isteksiz oluşu, eğitmenin ders işleme konusunda ki motivasyonunu olumsuz yönde etkilerken, uzaktan eğitimde öğrenciler yalnızca almak istedikleri dersleri seçebilir. Bu sayede hem öğrenci, hemde öğretmen için çok daha verimli ve etkileşimli bir ders ortamı sağlanmış olur.
Online Eğitim’in Avantajları Nelerdir?
Öğrenim maliyeti daha ucuzdur.
Dikkat dağıtacak faktörler yok denecek kadar azdır.
Fiziksel engelliler için eşit imkanlar sağlar.
Her yaştan öğrenciye ulaşılabilir.
İş hayatınız için önemli bir fark yaratır.
Teknoloji sayesinde, zengin materyaller kullanılabilir.
Eğitmen ile etkileşimli, dinamik bir ortam hazırlar.
Online Eğitim Veren Yerleri Nereden Bulabilirim?
Almak istediğiniz eğitimle ilgili arama motorlarında sorgulama yapabilirsiniz. Günümüzde üniversitelerin birçoğu Uzaktan Eğitim (UZEM) vermektedir. Fakat bu eğitimlerin ücretli olduğunu da belirtmek isterim. Eğer ücretsiz eğitim arıyorsanız yazının sonunda paylaştığım linki kullanabilirsiniz.
Online Eğitim ile Hangi Dersleri Alabilirim?
Aslına bakarsanız bugün kampüste örgün eğitim ile alabileceğiniz eğitimlerin neredeyse hepsini uzaktan/online olarakta alabilirsiniz. Kişisel gelişim, finans, yabancı dil, yazılım ve teknoloji gibi pek alanda derslere katılabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.
Evet, bu yazıya ilham olan eğitmenimin bir sözü ile, makaleme son vermek istiyorum.
Yazmaya devam edin. Yazmazsanız birgün hiç yazamazsınız. Bir yazarı geliştiren en büyük şey yazmaktır.
Bilal Şentürk
Ücretsiz online eğitimler ile ilgileniyorsanız, İstanbul İşletme Enstitüsü‘nün web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sizde programlamaya Console’un o simsiyah ve büyüleyici ekranıyla başladıysanız, biraz eğlence arıyor olabilirsiniz. Bu uygulamanın ilginizi çekeceğini düşünüyorum. İyi çalışmalar…
Şimdide bu uygulamanın kodlarına bakalım.
C#
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
staticvoidMain(string[]args)
{
stringmesaj,sekil;
Console.WriteLine("Kim demiş konsol sıkıcı diye :) Senin için birşey yapacağım.");
Console.Write("\nBana ismini yazarmısın : ");
mesaj=Console.ReadLine();
Console.Write("\nŞimdi bir şekil seç (X veya O) : ");
sekil=Console.ReadLine();
Console.Clear();
switch(sekil)
{
case"x":
case"X":
for(inti=1;i<=20;i++)
{
Console.SetCursorPosition(i+20,i);
Console.Write(mesaj);
Console.SetCursorPosition(40-i,i);
Console.Write(mesaj);
}
break;
case"o":
case"O":
case"0":
for(intj=12;j>1;j--)
{
Console.SetCursorPosition(34-j,j);
Console.Write(mesaj);
Console.SetCursorPosition(39+j,j);
Console.Write(mesaj);
Console.SetCursorPosition(21+j,j+12);
Console.Write(mesaj);
Console.SetCursorPosition(52-j,j+12);
Console.Write(mesaj);
}
break;
default:
Console.WriteLine("X yada O seç lütfen. Diğerlerini yapamıyorum.");
Bu makalemde Ad Sense veya diğer ismiyle Google Ads nedir? Nasıl kullanılır? Bunlara bi göz atalım istedim. Öncelikle ADS veya Ad Sense dediğimiz şey “advertisement” kelimesinden gelir ve Türkçe karşılığı “reklam”dır.
Bir web siteniz veya bloğunuz varsa elbette diğer pek çok internet kullanıcısı gibi sizde sitenizden kolayca para kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Google veya diğer reklam veren şirketlerle anlaşarak, sitenizde reklam yayınlamak.
Elbette istediğiniz şirketle anlaşabilirsiniz veya en çok tercih edilen şirket olan Google’ı seçip burayı tıklayabilirsiniz. Eğer gerçekten sık ziyaret edilen bir siteniz varsa sizde bu yöntemle ciddi rakamlar elde edebilir ve internetten zengin olabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere tanıtacağım bu basit oyun, aynı zamanda benim sınıf bitirme projemdi. Sizlere de ilham olması dileğiyle…
Küçüklüğümüzden beri hep severek izlediğimiz Tom ve Jerry’e son yıllarda sanki biraz hasret kaldık gibi değil mi? .) Neden basit bir programlama kullanarak bu sevimli ikiliyi ölümsüzleştirmiyoruz? Bu makalemin sonunda oyun yapmanın aslında o kadarda zor olmadığını göreceksiniz.
Öncelikle giriş ekranından başlayalım. Burada oyuna biraz daha eğlence katması için ben zorluk seçme ekranı koydum. Elbette yemek tarifleri gibi her programcının kendi stili vardır kullanmaya da bilirsiniz. Bunun yerine sadece yükleniyor sayfası yada bir logoda kullanabilirsiniz.
Oyunumuzun konusu ise şöyle Jerry’nin karnı çok açıkmış ve ekranda beliren tüm peynirleri süre bitmeden toplaması lazım. Elbette ekranda rastgele beliren Tom’da her zamanki gibi onu oldukça zorlayacak.
Zorluk demişken, elbette oyunun başında seçtiğiniz zorluğa göre peynir sayısı, Tom’un hızı ve süre elbette değişiyor. Zor seviyede çok daha hızlı ve dikkatli olmalısınız.
Oyunu kaybedince veya kazanıncada bu şekilde bi splash ekran bizi karşılıyor. Burada puanımız ve süremiz yazıyor.
Neyse sanırım bu kadar tanıtım yeterli .) projenin kodlarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. İyi çalışmalar…
Bu projeyi yine üniversite 1. sınıfta bir dönem projesi olarak yapmıştım. Her ne kadar Kızılay’ın bu projeden haberi olmasada .) tam anlamıyla Kızılay için üretilmiş ve geliştirilmiş bir otomasyon programıdır. Veritabanı olarak Microsoft Access VT. (mdb) kullanılmıştır ve yazdırma, rapor alma, kayıt ekleme, gibi işlemlerin yapıldığı bu programda, donörlerin kişisel ve rutin bilgileride saklanmaktadır. Her nekadar bu projenin amacı; kan verme alışkanlığı kazandırmak ve hâlâ kağıtlarla yapılan bu işlemin daha güvenli ve hızlı bir ortama taşıyabilmek olsada, bir ödev olmanın ilerisine gidememesi ve şuanda kullanılmaması da beni hayli üzüyor. Bu yüzden bu projenin kodlarını şuan paylaşamayacağım fakat fikir olarak sizlerde bir kıvılcım yaratmasını diliyorum. Başarılar arkadaşlar…
Arkadaşlar operatörleri internette pek çok yerde görebilirsiniz ama çoğunun eksikleri olduğunu farkettim. Diğer operatörleri de es geçmemek lazım diyerek, başlıyorum.
Aritmetik Operatörler
Matematiksel işlemlerin gerçekleşmesi için kullanılırlar.
+
Toplama
–
Çıkarma
*
Çarpma
^
Üs Alma
/
Bölme
%
Mod
Aktarma Operatörleri
Değişkenlere değer aktarmak amacı ile kullanılırlar.
+=
Solundaki değişken ile sağındakini toplayarak, sonucu solundaki değişkene aktarır.
-=
Solundaki değişkenden sağındakini çıkartarak, sonucu solundaki değişkene aktarır.
*=
Solundaki değişken ile sağındakini çarparak, sonucu solundaki değişkene aktarır.
/=
Solundaki değişkeni sağındaki değişkene bölerek, sonucu solundaki değişkene aktarır.
Bu yazımda sizlere program yazarken ve uygulama geliştirirken kullanabileceğiniz birkaç kaynak vereceğim arkadaşlar.
CSS, HTML, JavaScript le ilgili güzel örnekler paylaşılan bir site.
C#, Visual Basic gibi pek çok dil ile yazılmış projeleri inceleyebilir, soru sorabilir veya yardım alabilirsiniz.
Programlarınız veya websiteniz için binlerce .ico ve .png bulabileceğiniz bir site.
HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL.. kısaca web geliştiriciyseniz, çok işinize yaracak kocaman bir kütüphane.
Bunlar dışında elbette binlerce site var ve çoğunda programcı arkadaşlar birbirleri ile yardımlaşıyor, kodlarını paylaşıyorlar. Yani korkmanıza gerek yok 😉 bunlar benim tavsiyem, elbette başka sitelerden de yardım alabilirsiniz. İyi çalışmalar…
Microsoft şirketinin Windows 10 da yeni bir tarayıcıyla geleceği düşünülüyor. İsmi Spartan… sanırım geçde olsa sonunda Microsoft, İnternet Explorer’ ın hiç kullanılmadığını farketti. İşte sizlere spartandan bi iki kare..
.
Arayüzündeki modern tasarım bana ümit vadedici geldi. Bakalım Spartan Chrome ve Firefox’un karşında durabilecek kadar güçlü olacakmı…